Teszteltük: Megyeri Élelmiszer
Teszteltük: Megyeri Élelmiszer
Müllner & Kálmán Content Lab / 2020-09-21 ételital
2 in 1. Élelmiszerbolt és étterem egyben.

Óvatosan közelítjük meg a helyet, mert elsőre nem látszik a bolt melletti kerthelyiség és hát maga a név, hogy Megyeri Élelmiszer sem tesz bennünket magabiztosabbá. Na de ha egyszer már belülre kerülünk, akkor egy pici ipari romantikával átitatott, raklapos bútorokból összeszerkesztett kertben találjuk magunkat, amolyan meccsnézős, romkocsmás stílusú, barátságos térben. Picit olyan, mintha valakinek elmentek volna otthonról a szülei, és azalatt a gyerekek átalakítják a kertet egy baráti hétvégére: bájos és lelkes.

A hír, amire érkeztünk, azok a húsok és a belőlük készült fogások. Előzetes háttéttanulmányaink során hamburgerről, ropogós csirkeszárnyakról és tökéletes marhahúspogácsákról olvastunk – az ilyesmiről pedig minél korábban érdemes meggyőződni.

Több ajtón is érkezhetünk, de minden út végül a boltba vezet, hiszen ott kell leadni és fizetni a rendelést, hogy utána, átsétálva a kertbe már csak az élvezet maradjon.

A Szomor Mintagazdaságtól pácolt-füstölt mangalicaszalonnát vagy érlelt császárt, de szürkemarha kenőmájast is találhatunk a pultban, míg a Novák Sajtmanufaktúra termékei között valóban hosszan, 1-3 évig érlelt sajtok is vannak, ami a hazai színtéren üdítő jelenség.

Ezúttal azonban a tányérra válogatunk: hamburgereket és csirkeszárnyakat, hozzá mindenféle krumplit és salátát. Üdítő jelenség, hogy szinte már mindenhol kaphatunk Pécsett édeskrumplit is a hamburger mellé, és ez itt sincs másképp. Ahogy azt is örömmel látjuk, hogy az egész országot beterítő minőségi burger-hullám Pécsre is megérkezett, és egyre több helyen, így itt is jó minőségű a világhódító szendvics. Amit itt leginkább érdemes kiemelnünk, az a húspogácsa minősége.

A csirkeszárnyak ropogósak, jó arányú a panír, a mellé tálalt erősen hagymás salátán a fokhagymás dresszing talán már egy leheletnyivel több, mint üde, de a Megyeriben komolyan gondolják a kísérőket is.

Megyeri út 121. H–V 11:00-20:00.

Értékelésünk: 4 / 5

Számla

Cheesburger: 1190 Ft

Sült krumpli: 490 Ft

Chilis burger: 1290 Ft

Csónakburgonya: 490 Ft

Sweet ’n Spicy Burger: 2090 Ft

Wings ’n Fries Box: 1290 Ft

Édesburgonya: 890 Ft

Összesen: 7730 Ft

 

lokál
Irány a Mecsek!
 
film
Akik már nem öregszenek meg
 
súgó
Magadról miért nem beszélsz?