Teszteltük: Café Griff
Teszteltük: Café Griff
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-04-26 ételital
Kiváló terasszal, remek teákkal és kissé bátortalanabb tortákkal találkoztunk a tél előtti tavaszban.

A belvárosból kimenni a Zsolnay Negyedbe mindössze negyed óra, és egy koratavaszi szép napon a Felsővámház utcán sétálva még jól is esik. Ezt csak azért tartjuk fontosnak megemlíteni, mert akárhányszor a Zsolnay Negyedben van dolgunk, a pécsiek mindig hozzáteszik, hogy mennyire „kint” van. A Zsolnay Étterem bezárásával eggyel kevesebb okunk van ugyan a sétára, de a Bóbita Bábszínház büféjeként is üzemelő Café Griffben kávét, teát, sütit azért találtunk.

Azt már tudtuk, hogy macaronban erős a Griff, és ez annyira igaz lehet, hogy mikor megérkeztünk, az utolsó két darabot vásárolta meg előlünk barátnőjének egy igazi lovag. De azért rendelnivaló így is akadt. A kávézó egyszerre szolgálja ki a ház dolgozóit, a bábszínház látogatóit és az olyan kisétálókat, mint mi is voltunk azon a hűvös, tavaszi délutánon, közel a zárórához, de még pont annyival előtte, hogy jólesően megteázzunk. Mivel a teakínálat meglehetősen impozáns, így választunk egy igazi haragos zöld matchát, ami pont olyan izgalmas, mint gondoltuk, és már a csodás csészéért is érdemes kipróbálni, amiben kapjuk. Ugyanezt a gondoskodást megérdemelte volna a herbateák közül választott Etna virágai is, ami egyszerre volt fűszeres, de mégis könnyed, ugyanakkor érződik benne a gyógyerő is. Éppen ezért megérdemelne egy szép csészét a vizespohár helyett.

A betervezett macaron helyett a komolyabb szénhidrátok felé fordultunk és egy-egy tortaszelettel kísértük a teákat. Szabolcsi alma-mák és egy grillázsos mascarpone került a tányérokra. A kettő közül az alma-mák bizonyult nyerőnek, ám egy picit talán túl édes volt, de lehet, hogy a fanyar matcha miatt éreztük csak annak.

Felsővámház utca 50. H-Cs 9:00-17:30; P-Szo 9:00-19:00; V 10:00-18:30.

Értékelésünk: 3,5/5

Számla

Etna virágai: 590 Ft

Matcha Aoarasi: 1190 Ft

Szabolcsi alma-mák torta: 590 Ft

Grillázsos mascarpone: 590 Ft

Összesen: 2960 Ft  

 

 

film
Colette
 
zene
Off The Hook
 
zene
xy Flies