Bőköz Fesztivál
Bőköz Fesztivál
Papp András / 2019-08-14 súgó
Pécsen kívüli programokkal csak nagyon indokolt esetben foglalkozunk, de az augusztusi Bőköz Fesztivál megkerülhetetlen. Márta István négy évvel ezelőtt megálmodta, megcsinálta a Bőközt, ami azóta is köszöni szépen, jól van. Szívből ajánljuk!

 

Négy ormánsági kistelepülés – Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi – és az Ős-Dráva Látogatóközpont ad otthont már negyedik éve a Bőköz Fesztiválnak. Az összművészeti rendezvény gyönyörű környezetben, fantasztikus hangulattal és emlékezetes programokkal várja a fesztiválozókat.

Idén 25 helyszínen 80 programmal és 400 fellépővel-kiállítóval várja a közönséget a Bőköz. A koncertfelhozatal elég húzós: Ghymes, Karácsony János, Talamba Ütőegyüttes, Hot Jazz Band, Makam, Rudán Joe, Tárkány Művek, Cymbal Rush, Nihil Chips – csak néhány név a fellépők közül.

A gyerekes családoknak is érdemes ellátogatniuk az Ormánságba, hiszen a legkisebbek sem fognak unatkozni. Az ő szórakoztatásukról gondoskodik a Levendula játszóház, Csernik Szende székely mesemondó, a Pámpillás Bábszínház, valamint Toma és csapata.

A Bőköz helyi jellegzetességeit is megismerhetik a kíváncsi látogatók. Ezekért a szaporcai Eperfa tájházba, a Cifra Házba, a kémesi Tájházba, és a tésenfai Hagyományunk Őrzőházába kell ellátogatni.

A programokon kívül számtalan jó dolgot el tudnánk mondani a fesztiválról, de az egyik legfontosabb az, hogy a rendezvény – ahogy önmagáról hirdeti – 1000%-ban karbonmentes fesztivál. A cél elérésének érdekében a szervezők idén februárban 30 őshonos gyümölcsfát ültettek el a fesztivál helyszínein. Elültetésükkel nem csak a Bőköz Fesztivál karbon-lábnyomát semlegesítik, hanem a génmegőrzés révén hozzájárulnak a táj biológiai sokszínűségének fenntartásához is. Ilyen apróságok emelik egy szinttel feljebb ezt a programsorozatot, úgyhogy nem tudunk mást mondani, minthogy augusztus végén találkozzunk a meseszép Ormánságban.     

Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi, Ős-Dráva Látogatóközpont, augusztus 23-25. 

Részletes program ITT

súgó
Húsvétváró
 
súgó
Frankofón Fesztivál
 
súgó
Ha péntek... akkor Villány! Mi más?