Végigettük a Vásárcsarnokot
Végigettük a Vásárcsarnokot
Papp András / 2017-03-30 ételital
A hírek szerint rövid időn belül új Vásárcsarnok épül Pécsett, ezért úgy gondoltuk, hogy a régi bezárása előtt végigesszük a büfék kínálatát. 

Kevés pécsi van, aki nem evett még a Vásárcsarnokban. Sokan célzottan járnak ide kajálni, sokan pedig a pénteki bulizás után itt fejezik be az éjszakát hajnali 5-kor sült kolbásszal, sült hurkával, savanyúsággal és fehér kenyérrel. Így vagy úgy, de sokan találkoztak már a Csarnokos koszttal. Kétségtelen, hogy vannak olyanok, akik szeretik ezt a fílinget, és sokan vannak olyanok is, akik ki nem állhatják, mert taszítja őket a környezet, az ételek minősége és azok elfogyaszthatóságának módja. Akárhogy is van, ennek, ami most tapasztalható a Vásárcsarnokban ételfronton, hamarosan vége, mert a hírek szerint nemsokára megépül az új Vásárcsarnok kívül-belül megújulva. A tervek szerint az új Csarnokban lesz egy ételgaléria is egészen más minőségben és választékkal, amit ma megszoktunk a Bajcsy-Zsilinszky utcában. Mi viszont még azt a kínálatot ettük végig, amit évek alatt megszoktunk. Aki kedvet kap hozzá, ne habozzon, mert már nem sokáig élheti ki ilyesfajta vágyait.

Gyorsbüfé

Az első büfé, ami szembejött velünk portyánk során, meglepő módon egy gyorsbüfé volt. Egyből ráraboltunk a lángosokra, nem véletlenül. Épp burgonyás lángos akció volt 3-at fizet, 4-et vihet alapon, 660 forintért. A hülyének is megéri, gondoltuk, ezért megigényeltük az akciós termékeket, és korrekt, jó ízű, frankón átsütött lángosokat kaptunk. Itt egyébként vannak még töltött lángosok is, aki szereti, nyugodtan kipróbálhatja, mi nem tettük, több lángos nem fért belénk.  

Lángos-palacsinta

Ehhez a büfé-elnevezéshez sem kell sokat hozzátenni, világosan és érthetően elmeséli az éhes vendégnek, hogy ebben a bódéban mire számíthat. Mivel a mellette lévő egységben lángost ettünk, itt nem maradt más választásunk, minthogy rámenjünk a palacsintára. Nem csalódtunk. Előre elkészített palacsintatésztába került a töltelék (esetünkben jól felhigított tejföl-túró kombó), ment a mikróba, rá a porcukor és így került zsírpapíron elénk. Nem tehetünk róla, de mi rajongunk ezekért a palacsintákért, amik itt 220 forintba kerülnek darabonként.

Pecsenyesütő

Ennek a pecsenyesütőnek a kínálata semmiben sem különbözik a többi pecsenyesütő kínálatától, de úgy gondoljuk, hogy ezzel nem mondtunk újat. Mivel ebben a bódéban sem roskadozik a pult az előre lesütött ételektől, bátrak voltunk, és rántott halat kértünk. Jelentjük, sikeresen túléltük a kalandot, és még a hal is finom volt, úgyhogy egy rossz szavunk sem lehet.

Lacikonyha

Ez a hely a híres-neves Göttlinger-féle falatozó. A városban rengetegen esküsznek rá, hogy itt a legfinomabb a húsáru, vitatkozni nem tudunk ezzel, tényleg mindig jó ételeket ettünk itt. A minőségben valamelyest lehet bízni, hiszen nincs sok sült készen kipakolva a pultra, ahogy fogy, úgy sütnek újakat. Hívogatóan ránk figyelő fasírozottat kóstoltunk, finom volt, de egy fasírttól olyan sokat nem is várhat az ember.

Büfé-falatozó

Házi készítésű hurka, kolbász – hirdeti magáról az egység. Ennél több nem is kellett nekünk, örömmel álltunk be a sorba. A pult roskadozik az előre elkészített ételektől. Ebben a büfében van a legtöbb sült kipakolva a pultra, ami sokak szerint nem jelent túl sok jót. Ettől függetlenül berendeltünk egy szép szál sült hurkát, kenyeret, mustárt, cseresznyepaprikát, amiért 665 forintot fizettünk. Emberes adag volt olcsón, és a minőséggel sem volt bajunk. 

Németh Büfé

Közvetlenül a hurkás helyünk mellett található ez a büfé, pontosan olyan kínálattal, mint a szomszédja. A különbség csupán annyi, hogy itt nincs sok étel előre elkészítve, nagyjából annyi várja az éhes embereket, amennyit gyorsan el is tudnak adni. Ez mindenképpen jó pont.  Rántott karajt ettünk csemegeuborkával, 575 forintot fizettünk, és külön figyelmesség, hogy műanyag kés helyett rendes kést kapunk, amivel könnyebben vágható a rántott hús. Apróság, de jól esik a gesztus, hiszen nem gyenge műanyag késsel kellett felszeletelnünk a húst. Összességében ez a büfé volt számunkra a legszimpatikusabb, mindenkinek bátran tudjuk ajánlani.  

súgó
Pécsi Nyári Színház
 
zene
Anima Sound System
 
zene
Deadcode & Friends